Azull verdubbelt haar kantoorruimte in Herentals

azull kopieAzull in Herentals heeft haar kantoorruimte moeten verdubbelen. Het kantoor is gespecialiseerd in de verkoop van tweede woonsten en vakantiewoningen, hoofdzakelijk in Spanje. Sinds de verhuis in mei 2012 van Schilde naar Herentals gingen de zaken zo goed, dat het kantoor uitgebreid moest worden.

„Woningen in Spanje zijn veel goedkoper geworden en geld op spaarboekjes brengt hier toch niets meer op. Dat zet veel mensen aan om te investeren in een tweede woonst in Spanje. Vijf jaar geleden moest je al gauw een budget van minimaal 250.000 euro uittrekken om iets deftigs in Spanje te kunnen kopen. Tegenwoordig kan je met een budget van 125.000 euro al heel veel. De Spaanse woningmarkt is veel toegankelijker geworden. Bovendien kan je er makkelijk naartoe met het vliegtuig, aangezien er heel wat bijkomende luchthavens zijn waar je goedkoop naartoe kan vliegen”, vertelt zaakvoerster Marleen De Vijt.

“Aan dit geld beleef je nog plezier”

„Als je je weg kent in Spanje, trek je er niet vier keer per jaar naartoe, maar al gauw 8 tot 10 keer. Slechts een beperkte minderheid van onze klanten investeert in een pand dat ze verhuren. De meesten houden het voor zichzelf en verhuren occasioneel aan vrienden of familie om de vaste kosten te drukken.”

Azull is vooral actief in de regio vanaf Zuid-Oost Spanje (Costa Blanco) tot de Costa del Sol. Het kantoor begeleidt haar opdrachtgevers op juridisch en financieel vlak bij de aankoop. Het organiseert elke tweede donderdag van de maand een infosessie over wat er allemaal komt kijken bij de aankoop van een tweede woonst in Spanje, hoe dit juridisch allemaal verloopt en wat er allemaal komt kijken eens men eigenaar is.