Azelhof na investeringen klaar voor heropening

Het Azelhof aan de Aarschotsesteenweg in Koningshooikt onderging de voorbije maanden een heuse metamorfose. Mike Hazebroek, zaakvoerder van de Stal Hazebroek – Van Gerwen in Schilde, kocht in maart het Azelhof van Van Hool. Voor de werkzaamheden werd samengewerkt met Peter Van Santvoort uit Malle. Dit project volgt uit een eerdere samenwerking. “Acht jaar geleden heb ik ook de bouw van hun nieuwe manege Stal Hazebroek-Van Gerwen in Schilde begeleid”, zegt Peter Van Santvoort. Op amper vier maanden werd de totaalrenovatie verwezenlijkt.

In een eerste fase, die nodig is voor het indoorseizoen, gaat het om het gehele gebouw met 65 stallen, twee indoorpistes, één buitenpiste, parking voor auto’s en vrachtwagens, enzovoort. “De pistes hebben een omvang van bijna 6 000 vierkante meter. En de verhardingen zoals parking, bestratingen en rioleringen zijn goed voor 35 000 vierkante meter. Het gebruikte zand is een eigen mengeling die we in stock hebben zitten in ons depot in Rijkevorsel.”

De resterende 6 hectare achteraan het gebouw, waar de vroegere renbaan lag, moet klaar zijn tegen april 2014, bij de start van het buitenseizoen. “Deze fase omvat de aanleg van de grote buitenpiste 60 op 100 meter in geopad, twee graspistes met vaste hindernissen, bijkomende parkeerplaatsen en de restweides en paddocks voor de paarden.” Voor deze fase zal intens met DCM worden samengewerkt, die ook hoofdsponsor is in het Azelhof.

De werken gebeuren allemaal in samenwerking met Kempense onderaannemers, die allemaal een  hart voor paarden hebben. “De meeste zullen dan ook als sponsors terug te vinden zijn tijdens de wedstrijden. Het zijn ook allemaal vakmensen wat het vergaderen over details beperkt”, besluit Van Santvoort.

De uitbating van het complex zal gebeuren door Azelhof Horse Events en De Loberge Catering. Azelhof Horse Events organiseert de jumpings en alle andere paardenevenementen, terwijl De Loberge Catering instaat voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. Het vernieuwde Azelhof opent de deuren op vrijdag 4 oktober om 19u met de organisatie van de Masters, een jumping waaraan onder meer ruiters Harry Smolders, Jessica Kürten, Eiken Sato en Carlos Ribas deelnemen. Daarna volgt een afterparty. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.