AZ Herentals moet op zoek naar nieuwe voorzitter

Fons MichielsFons Michiels stopt op 1 oktober van dit jaar als voorzitter van het AZ Herentals. Dat maakte hij vandaag bekend in een brief aan de bestuurders en directie van het ziekenhuis.

Fons Michiels is in totaal bijna 15 jaar voorzitter van het ziekenhuis, van 1995 tot 2000 en van 2007 tot nu. Hij leidde het AZ door heel wat ‘operaties’. De belangrijke uitbreiding van het ziekenhuis, de renovatiewerken én de verzelfstandiging van OCMW-ziekenhuis naar de huidige structuur gebeurden allemaal onder zijn voorzitterschap. Hij combineerde de hele tijd het voorzitterschap van het OCMW met dat van het ziekenhuis. Die laatste functie legt hij neer vanaf oktober, zodat hij zich helemaal kan toeleggen op zijn taak als OCMW-voorzitter-schepen. De versnelde samenwerkingsplannen tussen OCMW en stad vragen immers extra aandacht.

Steentje bijgedragen
“Het ziekenhuis van nu kan je niet meer vergelijken met dat van 20 jaar geleden: het is mooier, moderner, frisser en dynamischer geworden”, zegt Fons Michiels. “Ik ben blij en zelfs fier dat ik daartoe mijn steentje heb bijgedragen. Ik heb dit ook steeds met plezier en met hart en ziel gedaan en wil zeker het personeel, artsen en de directie danken voor hun dagelijkse en tomeloze inzet.”

Wie Fons Michiels zal opvolgen als voorzitter, is nog onbekend. De raad van bestuur van het AZ Herentals zal zich daar de volgende maanden over buigen.

Het AZ Herentals stelt ruim 600 personeelsleden en 100 geneesheer-specialisten te werk en beschikt over 243 bedden.