Award voor project Beneens Alucon

Beneens aluconBeneens Alucon NV uit Olen behaalde eind november in Waregem een tweede plaats bij de uitreiking van de schrijnwerkaward in de categorie “aluminium schrijnwerk”, een organisatie van het vakblad Schrijnwerk.

Beneens Alucon NV behaalde deze tweede plaats met het project “Jaarbeurslaan” in Genk: een groot kantoorgebouw met vier bouwlagen waarin vooral veel aandacht werd besteed aan de esthetiek van het gebouw: de achterliggende ramen bevatten dagkantkaders en de spiegelkaders zijn echte eyecatchers.

Beneens Alucon NV is een zusteronderneming van het bouwbedrijf Beneens & Zonen bvba. Het bedrijf wordt geleid door gedelegeerd bestuurder Luc Beneens en stelt vandaag 20 mensen tewerk. Zij zijn gespecialiseerd in het produceren en plaatsen van aluminium buitenschrijnwerk. Het bedrijf genereert een omzet van om en bij de 4 miljoen euro, voornamelijk in de privé woningbouw (50%) en in de utiliteitsbouw (50%). Een van hun belangrijkste realisaties in het verleden was het vervangen van de ramen in de door iedereen gekende “Boerentoren” in Antwerpen. Het bedrijf rondt momenteel een investering af van half miljoen euro in een rubber inrolmachine en in een automatische magazijntoren met een hoogte van 16 meter.