AVS Service ‘vlucht’ naar Limburg wegens files richting Antwerpen en Brussel

AVS ServiceAVS Service uit Westerlo, actief in de HVAC-sector, heeft een kantoor geopend in Hasselt. “We willen ons actieterrein meer naar Limburg verleggen omdat we de files naar Antwerpen en Brussel beu zijn”, klinkt het bij zaakvoerder Philippe Coertjens.

AVS Service legt zich toe op de installatie, het herstel en onderhoud van airconditioning, warmtepompen, ventilatie en sanitair voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Deels werkt het bedrijf voor particulieren maar het merendeel van de omzet wordt gerealiseerd in de KMO-sector en via het werken voor een aantal aannemers.

De onderneming heeft zeventien werknemers in dienst en die zijn actief tot Antwerpen-centrum en de noordkant van Brussel. Maar daar wringt het schoentje. Om op de werkplek te geraken verliezen ze veel tijd in de file. “Vroeger gingen we tot in Kortrijk maar daar zijn we al lang mee gestopt”, aldus Coertjens.

Later ook showroom
Het bedrijf verwacht voldoende business te kunnen genereren in Limburg om het personeel voortaan vooral naar het oosten te laten rijden. “We hebben een kantoor geopend in een officecenter in Hasselt van waaruit onze verkoper nu werkt. De bedoeling is om later, wanneer de zaken goed beginnen te lopen, in het Limburgse ook een showroom te starten.”

AVS Service is nu al actief in het Limburgse. Het bedrijf heeft het onderhoudscontract van de Limburgse Belfius-bankkantoren voor de klimatisatie en ventilatie van de gebouwen. In het nieuwe gebouw van PSG Group in Hasselt, dat binnenkort opent, installeren ze de ventilatie en bij Schoenen Reyskens in Genk stonden ze in voor de ventilatie en warmtepomp en verzorgen ze de naservice.