Falen hoort bij ondernemen en helaas ook bij organiseren. Zaterdagavond 9 juni zou in de Warande in Turnhout een grote infobijeenkomst plaatsvinden onder de titel Failing Forward Faalfolies, maar gisteren is beslist om die af te gelasten wegens een gebrek aan belangstelling.

Nochtans was het programma veel belovend en bovendien grotendeels gratis. Unizo Turnhout sloeg de handen in mekaar met Nocturnhout, het Agentschap Innoveren & Ondernemen en Startups.be en wist enkele sponsors mee over de streep te trekken.

Een aantal gefaalde en nadien weer recht geveerde ondernemers zou er zijn verhaal komen vertellen: Gino Vantieghem (Brouwerij Liefmans), Peter Decuypere (I Love Techno) en Dirk Callaerts (Eyetronics). Het publiek kon met hen in debat gaan. Achteraf moesten een netwerkdrink met afterparty en barbecue volgen. Maar de flessen schuimwijn en het barbecuevlees kunnen in de koelkast blijven, want het feestje gaat niet door.

Te laat met communicatie
“We zijn wellicht te laat begonnen met de communicatie”, klinkt het bij de organisatie. “Nochtans dachten we een interessant programma te hebben. We gaan nu bekijken of we het programma kunnen verschuiven naar het najaar.”

‘Succesvol worden zonder fouten maken bestaat niet. Fouten maak je als opstap naar succes’, lezen we in de aankondiging van deze avond.  Dat wordt in het najaar dus gegarandeerd een volle zaal.