Broer en zus Roel en Griet Gabriëls, zaakvoerders van tuincentrum Aveve in Oostmalle, hebben de Aveve in Brecht overgenomen. De uitbaters van deze laatste, Marcel en Greet Vrints, gingen op rust terwijl hun zoon weer in de bouw ging werken. “Ze zochten een overnemer en wij vonden dit een mooie opportuniteit”, zegt Roel Gabriëls.

Roel en Griet gingen een 15-tal jaar geleden mee aan de slag in het bedrijf dat hun ouders in 1978 in Oostmalle waren begonnen. Sinds 5 jaar zijn zij de zaakvoerders, terwijl hun ouders nog altijd in de zaak werken.

Zichtbaarheid
“In Oostmalle loopt alles op wieltjes en dan begin je na te denken over een uitbreiding”, vertelt Roel Gabriëls. “De winkel uitbreiden was niet meteen aan de orde en dan gingen we verder kijken. De zaak in Brecht is iets kleiner dan Oostmalle, maar is ook een mooie, nette en ruime winkel. Ze ligt wat verscholen en daarom willen we werk maken van de zichtbaarheid vanaf de straatkant.”

Beide zaken richten zich vooral tot particulieren. “Via het goed werken met de klantenkaart en het voeren van gerichte promoties willen we in Brecht meer klanten bereiken. Potentiële klanten zitten ook bij de semi-professionele landbouwers met een paar dieren en enkele hectare grond. Daarvan zijn er in Brecht heel wat”, aldus nog Roel Gabriëls.

De overname dateert van 1 augustus en werd begeleid door SBB Accountants en Adviseurs. 1 medewerker van Brecht werd mee overgenomen en intussen is al een tweede aan de slag. In het najaar komt er nog een derde bij. In de vestiging in Oostmalle zijn 7 mensen actief.