Autoverkoop in Kempen loopt vrij goed

volvoDe autoverkoop in de Kempen doet het vrij goed. Het effect van het Brusselse Autosalon is onmiskenbaar. “Maar er waren in december van verleden jaar al signalen dat de verkoop terug oppikt”, zegt Edwin Van Houdt van Garage Van Houdt in Geel.

De crisis weegt zwaar op de autoverkoop. Dat is zonder twijfel. De sluiting van Ford in Genk heeft het beeld van de sector nog verder vertroebeld. Maar toch loopt het alles bijeen hoe dan ook niet zo slecht in de sector. Een snelle rondvraag bij de grootste garages in de regio leert dat de verkoop geleidelijk aan weer aantrekt.

“Het gaat inderdaad vrij goed”, zegt Herman Noyens van de Garage Herman Noyens in Geel. Herman Noyens is een verdeler van Ford. De groep runt drie garages in Geel, Turnhout en Herentals. “Wij halen alles bijeen zeker het niveau niet meer van 2010 maar het loopt toch lekker.” Of het logo van Ford als gevolg van de troubles in Genk allicht enige terughoudendheid veroorzaakt? “Helemaal niet. De klanten aarzelen niet. Ze kijken over die dingen heen.”

Ook bij Garage Jacobs loopt het lekker los. Garage Jacobs verdeelt VW (Volkswagen, Skoda) in Merksplas en Malle. “Er zit ongetwijfeld flink wat beweging in de markt,” zegt François Jacobs. “”De belangstelling is heel erg duidelijk. De mensen komen de showroom binnen en vragen om meer uitleg. We gaan dus zeker niet panikeren. Ondanks die hardnekkige crisissfeer.”

Volvo verkoopt zelfs biezonder vlot, zegt Edwin Van Houdt van Garage Vanhoudt in Geel, Herentals en Turnhout. “Volvo heeft het voordeel dat het wagenpark een zeer goede CO2-uitstoot heeft. Dat opent zeker voor de bedrijven interessante fiscale mogelijkheden. De verkoop aan particulieren was eind 2012 verzwakt maar pikt nu duidelijk weer aan.”