Automotive Park krijgt stilaan vorm

Automotive TurnhoutVlakbij de site van Philips Lighting op de Steenweg op Gierle in Turnhout krijgt een gloednieuw complex stilaan zijn definitieve vorm. Daar rijst het nieuwe Automotive Park uit de grond op, waar eind dit jaar nog Peugeot en Kia hun intrek nemen. De showrooms bieden er plaats aan honderd nieuwe voertuigen.

De bouwwerkzaamheden voor het nieuwe garagecomplex Automotive Park schieten uitstekend op. Het is de bedoeling dat de verschillende gebruikers nog in de herfst van dit jaar hun intrek nemen in de nieuwbouw. Het complex heeft een oppervlakte van 16.500 vierkante meter.

In de eerste plaats omvat dit Automotive Park garages en toonzalen van de automerken Peugeot en Kia. Zij palmen de grote ruimtes aan de voorzijde in. Daarnaast plant de projectontwikkelaar achteraan op de site vier KMO-units in. Die zijn vooral bestemd voor bedrijven met een kleine toonzaal.

Het autogedeelte aan de voorzijde op de Steenweg op Gierle omvat grote toonzalen, waar plaats is om een honderdtal nieuwe voertuigen tentoon te stellen. Bovenop het gebouw is een grote parking ingetekend met ruimte voor een tweehonderdtal wagens. Als onderdeel van dit Automotive Park wordt een carwash in het gebouw geïntegreerd. In totaal moeten 35 personeelsleden tewerkgesteld worden in het autocentrum.

De verdelers van Peugeot (Park Motors) en Kia zitten nu nog gevestigd op de hoek van de Steenweg op Gierle met de Turnhoutse Ringlaan. Zodra het nieuwe Automotive Park eind dit jaar gebruiksklaar is, verhuizen beide merken naar de nieuwe site. De huidige garagegebouwen worden nadien gesloopt, om plaats te maken voor een nieuw winkelcomplex. Onder meer de bekende Franse keten van sportwinkels Decathlon krijgt daar een vestiging.