Auro-3D wordt geïntegreerd in gamingindustrie

auro3dAudiokinetic Inc., toonaangevend wereldwijd leverancier van multi-platform audio-oplossingen voor de interactieve media en gaming industrie, integreert de Belgische audio-technologie Auro-3D in zijn meeslepende interactieve media en gaming product, AuroWwise. Ontwikkelaars van games kunnen vanaf nu dus 3D-geluid bouwen voor alle console playback systemen. Met Auro-3D beleeft de gamer een levensechte geluidsomgeving in 3D, volledig ondergedompeld in de acties op het scherm.

Het was de logische volgende stap voor Audiokinetic in het creëren van de ultieme gaming ervaring. “Auro-3D biedt een uitstekende aanvulling op Wwise door het aanbieden van een werkelijk unieke meeslepende ervaring, evenals de voorwaartse en achterwaartse compatibiliteit met bestaande audiosystemen”, zegt Martin H. Klein, oprichter en CEO van Audiokinetic. “Een ander kritisch element was het gemak en de economie met betrekking tot de tenuitvoerlegging en werking.”

“De interactieve media en gaming community is altijd al belangrijk geweest voor Auro Technologies”, zegt Wilfried Van Baelen, stichter en CEO van Auro Technologies. “Door de samenwerking met Audiokinetic zijn we zeer verheugd de revolutionaire Auro-3D-technologie en de mogelijkheden beschikbaar te maken voor de Wwise-gemeenschap. Wij zijn trots om te helpen bijdragen tot echt 3D geluid naar de interactieve media en gaming.”

Dit laatste partnerschap met Audiokinetic maakt Auro-3D wereldwijd marktleider in immersive 3D audiosystemen voor de interactieve media en gamingindustrie. Auro Technologies is een spin-off van de Galaxy Studios groep uit Mol en eigenaar van de Suite Auro-3D-technologie. Het Auro-3D-concept en luisterformaten zijn ontworpen door Wilfried Van Baelen, oprichter en CEO van Galaxy Studios en Auro Technologies. Galaxy Studios is wereldwijd beroemd voor zijn leiderschap van de state-of-the-art in audio-innovatie voor muziek en geluid voor film.