ATS Logistics investeert 20 mio in Geel

Tijdens een ontmoeting van minister-president Peeters met het Indisch management van het bedrijf ATS Logistics nv, werd vandaag in Mumbai een belangrijke investering in Vlaanderen aangekondigd. ATS Logistics nv zal in de nabijheid van Geel 20 miljoen euro investeren in de logistieke dienstverlening voor de petrochemische industrie. Het bedrijf zal on-site diensten (warehousing, stockage en transport) verlenen aan JBF Industries in Geel.

De Indische groep JBF Industries had in 2011, tijdens het bezoek van minister-president Peeters aan Mumbai, een investering van 150 miljoen euro aangekondigd voor de oprichting van een productie-eenheid van PET granulaten in Geel.

De productie van JBF Industries zal starten in april 2014.  Tegen dan zal ook ATS operationeel zijn om de logistieke dienstverlening te verzorgen. De investering van ATS zal goed zijn voor een creatie van 25 tot 30 nieuwe jobs. Op termijn zal ATS eveneens logistieke diensten verlenen aan andere petrochemische bedrijven in de regio.

ATS, met hoofdkantoor in Dubai, is een onderdeel van A&A holdings, met een omzet van 120 miljoen dollar. Het bedrijf is een geïntegreerde logistieke speler met activiteiten in het transport, waartoe het bedrijf over eigen schepen beschikt, de stockage en de distributie van petrochemische producten.