Atelier Schrauwen krijgt label Handmade in Belgium

handmade in belgiumEén van de vijf bedrijven die het gloednieuwe authenticiteitslabel Handmade in Belgium onlangs in de wacht sleepte, is Atelier Schrauwen uit Loenhout (Wuustwezel). Met dit label erkent organisator UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten. Die producten maken vandaag de dag het verschil voor de moderne consument.

De consument zoekt meer en meer terug authentieke, handgemaakte producten. Vakmanschap herleeft zelfs. Gespecialiseerde trendbureaus spreken van een heropleving van het respect voor handwerk bij de jongere generatie. UNIZO nomineert bedrijven waarbij minstens de helft van het procedé met de hand gebeurd, maar toch op een industriële manier kan geproduceerd worden. “Bij ons is dat logisch. Als fabrikant van voordeuren werken wij flexibel en op maat. Dat is simpelweg geen te automatiseren proces”, verklaart zaakvoerder Jef Schrauwen. “Wij zijn dan ook voornamelijk actief bij renovaties en zelden betrokken bij een nieuwbouw.”

De 31-jarige Jef Schrauwen junior is ondertussen de zesde generatie van de schrijnwerkersfamilie die aan het hoofd van het bedrijf komt. Momenteel zijn een vijftal medewerkers actief aan de slag bij Atelier Schrauwen, dat klanten heeft uit België en Nederland.