ArteZ plaatste heliplatform op huis Panamarenko

artezDe constructie van een heus helikopterplatform op het huis van kunstenaar Panamarenko in Antwerpen zal ongetwijfeld een van zijn mooiste visitekaartjes zijn. Paul Van Gils van het bouwbedrijf ArteZ uit Meer heeft echter wel meer in zijn mars. Hij doet zowel algemene bouwwerken als restauratiewerken en nieuwbouw.

ArteZ heeft een nieuw contract binnengehaald in Mortsel. Daar moeten herstellingswerken uitgevoerd worden aan de sporthal. Waarmee ArteZ bewijst dat het bedrijf het niet enkel van spectaculaire dingen moet hebben. “Wij zijn een eenmansbedrijf met één bediende”, zegt Paul van Gils. “Wij werken als bouwonderneming met gespecialiseerde onderaannemers. Omdat wij 28 licenties hebben kunnen we zowel algemene renovatie als sanitair of isolatiewerken aan bv. Zoals nu ook in Mortsel. Wij zijn als ArteZ in dit opzicht heel flexibel. Onze kracht ligt in de coördinatie van al de activiteiten. Wij hebben een heel wendbare structuur en kunnen ons snel aanpassen aan de omstandigheden. We hebben bovendien geen vaste kosten zoals de meeste grote ondernemingen.”

ArteZ heeft al een aardige klantenlijst bijeen gewerkt. Van Biocartis tot het Stella Maris Instituut in Oostmalle, Ritmica in Mortsel, Bloso in Hofstade, de stad Antwerpen, de universiteit Antwerpen enz. “We gaan vlot van de ene opdracht naar de andere. Die flexibiliteit ligt ons wel. We fungeren als coördinatie tussen de onderscheiden onderaannemers. We letten erop dat het werk vooruit gaat.”

Toch is hij effectief het meest trots op zijn opdrachten voor het Museum voor Hedendaagse Kunst in Antwerpen (MUHKA). Het MUKHA is al enkele tijd de eigenaar van het huis van kunstenaar Panamarenko. Na de restauratie van De Herfst in de Cogels-Osylei en de opvallend positieve commentaren die hij daarvoor kreeg kwam Van Gils in contact met het MUHKA dat hem meteen vroeg om ook het huis van Panamarenko aan te pakken. De opdracht: een heus helikopterplatform van ineens 3000 kilo te plaatsen op een huis van 100 jaar oud. ArteZ bracht de klus evenwel tot een goed einde. Met opnieuw flink wat enthousiaste commentaren als gevolg. ArteZ mocht naderhand ook de rest van het huis van Panamarenko aanpakken.

“We hebben nu inderdaad een artistieke reputatie. Fijn. Maar we blijven met de beide voeten op de grond.”

Verwant en interessant: