ArteZ pakt uit met renovatie klooster

Klooster ArtezBouwbedrijf ArteZ doet op zondag 11 mei mee aan “Open Werven Dag”, een initiatief van de Confederatie Bouw. Het bedrijf pakt uit met het project “Restauratie en uitbreiding Klooster” in Hoogstraten.

„Nieuwbouw en historische elementen gaan hand in hand in de kloosteromgeving van Meersel-Dreef. Het is een druk bedevaartsoord, maar het klooster zelf is in principe niet toegankelijk. Voor Open Wervendag maken de pater Kapucijnen een uitzondering”, licht Paul Van Gils toe.

ArteZ Bouw renoveert het 19de-eeuwse klooster met behoud van de klassieke kloosterstijl. Er komt ook een uitbreiding, in een meer hedendaagse stijl, voor een gezamenlijke eetkamer-living. De kamers van de paters blijven in het bestaande gebouw. Tijdens de rondleidingen ontdekken de bezoekers onder meer glas-in-loodramen, brandwerende bekledingen en renovatie van het schrijnwerk.

ArteZ is hiermee niet aan zijn proefstuk. Het bedrijf realiseerde ook de restauratie van het ouderlijke woonhuis van Panamarenko in Antwerpen, waarbij ook een zwevend helikopterplatform werd geïnstalleerd. Het bedrijf restaureerde o.a. ook het herenhuis “De Herfst” in Antwerpen, het oude gemeentehuis ‚Tempelhof’ in Beerse en de 300 jaar oude Pastorietuin met het schooltje in Schoonbroek-Retie. ArteZ stond ook in voor de realisatie van het dakterras van 1.000 m2 op het MUseum van Hedendaagse Kunsten te Antwerpen en zal de komende zomer het “Vlaams Huis – de Brakke Grond” in Amsterdam gaan restaureren voor de Vlaamse Overheid.  „Bijzondere projecten vragen bijzondere aandacht, en meestal ook een bijzondere aanpak. ArteZ denkt mee, coördineert en realiseert. Met duidelijke plannen en heldere afspraken, waarbij timing en service voorop staan.”

ArteZ is een algemene bouw- en coördinatieonderneming met ruime technische ervaring in nieuwbouw, renovatie en restauratie. Gaandeweg heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in niet-alledaagse projecten, zoals kunsthistorische restauraties en artistieke constructies.  Omdat ArteZ over ruim 28 bouwlicenties beschikt, kan het de meest complexe en delicate opdrachten aannemen. Tegelijk specialiseerde het sleutel-op-de-deur bouwbedrijf zich in scholenbouw, museale infrastructuur en ambachtelijke renovaties. Maar ook gewone renovaties van woningen, winkelpanden, showrooms, etc… behoren tot hun werkportefeuille. Zaakvoerder Paul Van Gils is bachelor industrieel ingenieur bouwkunde, en werkte in het verleden als projectleider voor verschillende aannemers en staalconstructeurs.

ArteZ realiseerde sinds haar oprichting in 2009 ruim honderd projecten, gaande van woning- en industriebouw tot restauraties van herenhuizen, monumenten, geklasseerde gebouwen en gevels. ArteZ is een door de overheid geregistreerd én erkend bouwbedrijf, dat werkzaam is in België en Nederland. De administratieve zetel is gevestigd in Meer (Hoogstraten).