Art Center Hugo Voeten snoeit flink in de toegangsprijzen

art center hugo voetenArt Center Hugo Voeten snoeit drastisch in zijn toegangsprijzen en dat zowel voor het kunstenhuis in Herentals als voor de Beeldentuin in Geel. “Daarmee willen we een breder publiek bereiken”, zegt algemeen coördinator Simon Delobel. De twee locaties huisvesten de indrukwekkende kunstverzameling van ondernemer Hugo Voeten, die fortuin maakte met zijn supermarktketen Cash Fresh.

Beide locaties zijn exclusief te bezoeken in groep. Tot voor kort betaalde je voor een bezoek aan een tijdelijke expositie in Herentals 5 euro. Dat wordt nu gratis. De toegangsprijs voor de eigenlijke kunstverzameling bedroeg tot voor kort 12 euro p.p. en 80 euro voor de gids. Die prijs daalt naar 8 euro p.p. en 50 euro voor de gids. Voor de Beeldentuin in Geel gaat de toegangsprijs van 8 naar 5 euro en van 80 euro voor de gids naar 50 euro.

“We hadden contact met het stadsbestuur van Geel en zij drongen aan op een prijsvermindering”, vertelt Delobel. “Onze prijs lag een stuk boven andere culturele initiatieven in de regio. De stad gaat onze Beeldentuin nu mee promoten in de nieuwe toeristische brochure, waar we een dubbele pagina in krijgen. Daarnaast wil Hugo Voeten een zo groot mogelijk publiek laten kennismaken met de kunstwerken.”

Bekende namen
De collectie van Hugo Voeten telt een heel aantal bekende namen als Constant Permeke, Auguste Rodin, James Ensor, Panamarenko, naast de aandacht die hij heeft voor hedendaagse kunstenaars. Een groot deel stelt hij tentoon in een vroegere graanfabriek in Herentals die hij liet ombouwen tot een privé-museum. In de Beeldentuin in Geel kan je 200 werken van 35 internationale kunstenaars bewonderen. Voeten verkocht in 2005 zijn 43 Cash Fresh-supermarkten aan Delhaize.

In september vorig jaar vond het 500ste bezoek van een groep plaats aan het Art Center of de Beeldentuin sinds de opening in april 2012.