Studenten Thomas More leren stiel bij Arkana

Arkana ontvangt studentenDe tweedejaarsstudenten Bachelor Bouw van Thomas More Hogeschool bezochten afgelopen week een van de werven van Arkana

‘De opleiding biedt vele mogelijkheden binnen de ruime bouw-sector’ vertelt Lieve Gios, Opleidingscoördinator van Thomas More. De studenten kunnen na de opleiding zowel starten in een functie binnen de ontwerpfase als medewerker van een architecten- of studiebureau maar ook in een voorbereidende of uitvoerende functie zoals calculator of projectleider. Binnen de opleiding willen we de studenten aan de slag krijgen. Dit gebeurt enerzijds door projectonderwijs waar studenten opdrachten uitvoeren en anderzijds door interessante werfbezoeken. De rode draad in het programma is bovendien ‘duurzaam bouwen’ zodat onze studenten in de toekomst juist daarmee het verschil kunnen maken. Uiteraard zijn in dit kader de werven van Arkana een buitenkans voor de studenten. De werfbezoeken kaderen in het vak ‘Staal- en Houtskeletbouw’. De theorie koppelen we met werf- en bedrijfsbezoeken”, aldus Davy Stroobants, Docent Bouw.

“We bezoeken steeds werven in opbouw. Dit betekent dat de houtstructuur geplaatst is, maar nog niet afgewerkt met plaatmaterialen. Zo kunnen de studenten de structuur nog analyseren. Eenmaal een houtskeletbouwwoning afgewerkt is, is er soms nog weinig verschil merkbaar met een traditioneel gebouwde woning. De studenten kregen de opdracht om het gebouw te analyseren en moesten daarbij één of meerdere bouwknopen uittekenen. De projecten van Arkana zijn goed doordacht qua uitvoering, zeker de passieve woningen, steeds met respect voor basisprincipes zoals het damp-open bouwen. Ze kunnen dus perfect dienen als voorbeeld voor de studenten.”

Arkana is gespecialiseerd in houtskeletbouw en is actief in een specifiek marktsegment: bijna of helemaal energieneutrale woningen, passiefwoningen en lage-energiewoningen. Arkana zorgt voor een totaalbegeleiding, van bij de keuze van de grond tot en met de volledige afwerking van instapklare woningen op maat. Arkana is onderdeel van de B&R Bouwgroep.