Vishandel Arijs uit Herentals heeft 2 chef-koks in dienst genomen voor het maken van bereide visgerechten. Het bedrijf mikt daarmee enerzijds op particulieren die weinig tijd hebben om zelf te koken en anderzijds op feesten. “De vraag kwam vanuit de klanten, dus we geloven er zeker in”, zegt Jolien Arijs, die sinds kort de leiding heeft over het Arijs Afhaalcenter Seafood. Het was trouwens haar idee om met de traiteurdienst te beginnen.

“We hebben lang interne testen gedaan”, vertelt de zaakvoerster. “Niet alleen voor de gerechten maar ook in verband met de juiste verpakking want als de mensen thuiskomen, moeten ze schotels of gerechten vaak nog een tijdje wegzetten en plaats in de koelkast is er niet altijd.”

Met een folder worden de klanten vanaf heden op de hoogte gebracht van het nieuwe aanbod. Dat omvat zowel gourmet- en fondueschotels, visvidee als fruits de mer schotels, sushi-boten, paëlla en BBQ-pakketten. Allemaal met vis welteverstaan en vanaf 2 personen tot en met de grootste feesten.

In het Afhaalcenter zijn 20 mensen aan de slag. Naast de cash & cary in de Atealaan runt Arijs nv ook een groothandel, die is ondergebracht aan Moerbroek in Herenthout.

Het Moment
Jolien Arijs doet het verhaal over de cash & carry en deelt haar ondernemerservaringen tijdens het event Het Moment van de Jonge Ondernemer op 9 mei bij Vanhout in Geel, een initiatief van Jong Voka Kempen, JOBA en JCI Gheel-en-Thals. Hier vind je meer informatie.