Argentakantoor Bartels heeft deze week zijn intrek genomen in een nieuw pand. Het situeert zich aan de overzijde van de Antwerpseweg in Vosselaar. “Vroeger huurden we en nu is het onze eigendom”, zegt Bart Bartels, die samen met zijn zus Kristien een Argentakantoor in Vosselaar en Ravels runt.

De verbouwingswerken aan het nieuwe gebouw namen een half jaar in beslag. “Het gebouw werd volledig gestript en van scratch weer ingericht”, aldus de zaakvoerders. Ze zijn al de derde generatie. 40 jaar geleden begon de grootvader met een kantoor in Ravels dat door de vader verder werd gezet. 8 jaar geleden namen Bart en Kristien de zaak over. 6 jaar geleden openden ze een 2de kantoor in Vosselaar.

Voor het gezin
“We zijn een bank-verzekeraar voor het gezin”, legt Bart Bartels uit. “We richten ons naar de familiale sfeer en maken het verschil met de persoonlijke aanpak. We willen dichtbij onze klanten staan. Als Argenta spelen we in op omnichannel. Wie zijn zaken graag online regelt, kan dat. Wie liever naar kantoor komt, is welkom. Zowel tijdens de gewone openingsuren als op afspraak.”

Volgens broer en zus Bartels blijft er ruimte voor de zelfstandige kantoorhouder, ondanks de digitalisering in de bankenwereld. “Er is een grote generatie 60-plussers bij wie ook de komende 20 jaar de behoefte zal bestaan van een bankkantoor. Ook voor de ingrijpende gebeurtenissen zoals de opening van een eerste rekening, het afsluiten van een hypotheek en de gevolgen van een overlijden vallen mensen graag terug op persoonlijk contact.”

In de Bartels Agentakantoren in Vosselaar en Ravels werken samen 5 mensen.