Arendonkse ondernemers blazen verzamelen

IMG_3611Voor het eerst kwamen ondernemers en handelaars uit Arendonk samen op een netwerkevent. Ze maakten kennis met enkele bedrijven die zich recent vestigden op de uitbreiding van de KMO-zone en sloten de avond af met een walking diner. Initiatiefnemers waren Michel Duyts en Sam Daems, respectievelijk de voorzitters van de lokale Unizo-afdeling en Voka Kempen Oost. Zo’n 140 ondernemers tekenden present.

Sneller opzoeken
“We komen mekaar wel eens tegen bij pot en pint, maar hebben nu vastgesteld dat je tijdens zo’n netwerkmoment een sfeer creëert waarbij je mekaar sneller opzoekt om wat te bespreken”, blikt Michel Duyts terug. “De nieuwe uitrit van de industriezone naar de Huiskens bijvoorbeeld is zo’n punt.”

De aanwezigen maakten een wandeling langs vier bedrijven. De verwelkoming gebeurde in de nieuwe vestiging van Kempendrinks en vervolgens maakten ze kennis met Banden Gaukema, MPI Pumps & Irrigation en Drukkerij Gewadrupo. Na een toespraak door beide initiatiefnemers en burgemeester Hendrickx konden ze aanschuiven voor een hapje en wat fris.

“De reacties waren zeer goed”, weet Michel Duyts. “De vraag kwam al meteen om er een jaarlijks gebeuren van te maken. Nu kwam het merendeel van de aanwezigen uit de ondernemingen. Ik neem me voor om naar volgend jaar de lokale handelaars meer te stimuleren. Zij kennen minder de traditie van het netwerken.”