De Arendonkse ondernemer Jef Moons heeft de eerste zeilclub van Cambodja geopend. Hij wil een team klaarstomen om deel te nemen aan de Sea Games in 2023. Moons verhuisde 12 jaar geleden naar Cambodja om er een hotel te openen. Het verhaal stond afgelopen weekend in Gazet Van Antwerpen.

Moons reisde in 2003 met een vriend door Cambodja en werd verliefd op het land en de inwoners. “We hebben toen 3 vervallen huizen gekocht om op te knappen”, vertelt hij. Die groeiden uit tot het luxeresort Knai Bang Chatt met 18 kamers en een restaurant. Een vroeger vissershuisje ernaast deed dienst als restaurant en zeilclub.

Droom komt uit
“Dit jaar hebben we dat oude vissershuisje helemaal gerenoveerd tot een echte zeilclub en nieuwe boten aangeschaft”, zegt Jef Moons, die in 2005 definitief verhuisde naar Cambodja. “We hebben nu 5 catamarans, een Hobie Cat 16 en 7 optimisten. Daar komen er binnenkort nog een stuk of 5 bij.”

De opening van de Kep Sailing Club gebeurde door minister van Toerisme. De club is niet enkel bedoeld om plaatselijke jongeren op te leiden en te trainen maar staat ook open voor de gasten van het resort.

“Ik heb vroeger zelf gezeild en dit is echt een droom die uitkomt. Het is een heel mooie sport en nog milieuvriendelijk ook”, aldus nog Jef Moons in Gazet Van Antwerpen.

Intussen heeft hij al een volgend project op het oog, namelijk een eiland voor de kust waar hij een natuurpark van wil maken met ecotoerisme.