In de marge van het nieuws over de fusie en de nieuwbouwplannen van Netropolix en COVR raakte bekend dat ook archiles architecten uit Geel verhuisplannen heeft. Zij zullen namelijk een verdieping betrekken in de geplande nieuwbouw aan de Kleinhoefstraat in Geel.

Archiles architecten betrekt nu een pand aan de Stationsstraat in Geel. “We zitten in een sterke groeifase”, zegt zaakvoerder Koen Dergent. Hij was tot voor kort samen met Luk Segers eigenaar van het architectenkantoor, maar nam in januari jl. alle aandelen over. Luk Segers blijft als architect zaakvoerder het kantoor mee leiden.

“We zijn nu met 18 mensen en willen op korte termijn nog 2 tot 3 mensen aanwerven. En daarmee zitten we echt wel aan ons plafond qua huisvesting.” Het spreekt voor zich dat het architectenbureau de plannen voor de nieuwbouw voor zijn rekening neemt.

Thuis in Geel
Daarmee is archiles architecten niet aan zijn proefstuk toe in Geel. Een opvallende realisatie is het IOK-hoofdkantoor aan de Antwerpseweg. Aan de overzijde van de rotonde tekent het kantoor ook voor de nieuwbouw van Corbie Hotels. Nog een project dat in Geel in de steigers staat, is de ontwikkeling van de site Peperstraat. “Vrachtwagenproducent DAF in Oevel is ook een belangrijke klant. Hun nieuwe lakstraat is bijvoorbeeld een project van ons”, aldus nog Koen Dergent, die eraan toevoegt dat ze over heel Vlaanderen actief zijn.

“We werken voornamelijk voor de openbare sector”, legt Koen Dergent uit. “Vaak via een wedstrijd. Maar we doen ook projectontwikkeling en in mindere mate residentieel.”

De verhuizing naar de Kleinhoefstraat valt dus samen met de vorderingen van de nieuwbouw. De planning staat nu op eind 2019.