Het bowling-, sport en horecacentrum Arcade Center in Balen heeft onverwacht de deuren gesloten. Tenminste, voor de meeste bezoekers kwam de sluiting als een verrassing. De uitbaters waren al langer op zoek naar een overnemer maar vonden die niet.

De zaak werd in het jaar 2000 opgestart door Frans Luyckx en Sonja Mondelaers. Later participeerden nog meer familieleden, maar die wilden na 17 jaar meer tijd voor een leven naast het bedrijf en startten een zoektocht naar een overnemer.

“Er waren genoeg geïnteresseerden maar die konden onvoldoende startkapitaal verzamelen”, vertelt medezaakvoerder Bart Snellings. “De banken zijn niet geneigd grote leningen af te sluiten voor horecazaken. En wie toch over de nodige financiën beschikt, wil niet de nodige tijd in de zaak steken. We hebben lang gehoopt op een overnemer, maar dat bleek tevergeefs.”

Tot laatste dag gewerkt
Afgelopen zondag was de zaak voor de laatste keer open. Het personeel zelf – er werkten 10 mensen in vaste dienst aangevuld met een 30-tal losse medewerkers – werd pas een dag later geïnformeerd. Op die manier wilden eigenaars voorkomen dat ze een tijd met minder personeel moesten werken. “Afhankelijk van het aantal jaren krijgen ze hun vooropzeg uitbetaald”, verzekert Snellings. “We zijn hen bijzonder dankbaar, evenals onze klanten en leveranciers.

Wat er met het pand gaat gebeuren, is nog onduidelijk. “We zoeken een andere invulling maar hebben nog geen concrete plannen.”