aqua-luxMeer dan 10 jaar al realiseert Dirk Claes uit Mol bouwprojecten onder de bedrijfsnaam Vocon. Recent splitste hij de bouw van zwembaden en poolhouses af en brengt die voortaan aan de man als Aqua-Lux. “De ervaring vanuit de projectontwikkeling gebruik ik nu bij de zwembadbouw”, zegt hij.

Onder de term projectontwikkeling realiseert Vocon nieuwbouwprojecten zoals appartementen en villa’s met ook wellness- en zwembadprojecten. “Klanten vroegen of we bij hun villa ook een zwembad konden bouwen”, vertelt Dirk Claes. “Dat zijn we gaan doen en zo hebben we hierin ervaring opgebouwd. Omdat we ook los van een woning zwembaden en poolhouses willen installeren, hebben we die activiteiten afgesplitst. We zien daar een markt op zich in. Inderdaad, er zijn in de streek al heel wat bedrijven actief in deze sector maar niet op ons niveau en niet op onze manier. Vanuit de projectontwikkeling brengen we een heel andere bagage mee.”

Hogere segment
Aqua-Lux mikt op het hogere segment. “We bouwen alleen op maat, zowel wat de baden als de bijgebouwen betreft, en we gebruiken alleen hoogwaardige en duurzame materialen”, benadrukt Dirk Claes. “Dat ziet er niet alleen mooier uit maar geeft ook een exclusievere uitstraling.” Naast een zwembad en/of een poolhouse neemt Aqua-Lux zo je wil je hele tuin onder handen, inclusief tuinpaden, poorten en de verdere tuininrichting.