De vis- en vijverspeciaalzaak en groothandel Aqua-Koi in Balen-Hulsen heeft er een zusje bij. Op het bedrijfsdomein opende Stokvis de deuren, een nieuwbouw voor workshops, feestjes en vergaderingen. “Hier ga ik creatieve workshops organiseren”, kondigt Sandra Smets aan, die met haar man Jan Pinceel Aqua-Koi runt.

“Ik ben graag creatief bezig en volgde zelf allerlei cursussen”, doet Sandra Smets het verhaal. “Ik was toe aan een extra uitdaging en zo groeide de idee om een eigen ontmoetingsruimte te bouwen waar ik workshops kan organiseren. Tegelijk verhuren we die voor de organisatie van feestjes maar ook als vergader- en seminarieruimte.”

Zomerbar
De nieuwbouw verrees op de plaats van een vroegere demotuin. Stokvis biedt plaats aan 30 tot 35 mensen. Er zijn een apart salonnetje, een toog en een keuken. Vooraan ligt een terras en rondom een mooie tuin en een zwemvijver.

“De komende weken openen we op zaterdag een zomerbar zodat mensen kunnen komen kennismaken”, aldus nog Sandra Smets. “De workshops gaan in september van start. Ze houden verband met koken en handwerk.”

Sandra Smets en Jan Pinceel namen 10 jaar geleden Aqua-Koi over. Intussen hebben ze 5 mensen in dienst. De groothandel in siervissen en vijverartikelen staat voor 90% van de omzet. Ze leveren aan vijverbouwers en tuincentra in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.