Aqua Bio levert ‘het zwarte goud van Turnhout’

© Foto Wouter Adriaensen.

© Foto Wouter Adriaensen.

Met ‘Het zwarte goud van Turnhout’ is een project opgezet dat volledig draait rond de Royal Belgian Caviar van het Turnhoutse Aqua Bio. Lokale winkels en restaurants zullen het Turnhoutse streekproduct op verschillende manieren in de kijker zetten.

“We hebben onze kaviaar in 2002 voor het eerst gelanceerd en exporteren vandaag binnen en buiten Europa”, legt zaakvoerder Flor Joosen van Aqua Bio uit. “8 tot 12 jaar duurt het vooraleer we kaviaar kunnen oogsten. Het is dus een tijds- en kapitaalintensieve business. Met een topteam zorgen we ervoor dat kwaliteit wordt gewaarborgd.”

Bereikbaar voor iedereen
Dat alles maakt dat kaviaar een duur artikel is. “Maar wij kunnen het aankopen aan een zeer scherpe prijs waardoor het ook bereikbaar wordt voor onze klanten”, zegt Wim Van Beek van restaurant en viswinkel De Weerelt. Hij heeft de Royal Belgian Caviar op het menu staan, samen met 8 andere Turnhoutse en Oud-Turnhoutse restaurants.

Naast de horecaondernemers krijgt het project de steun van de Stad Turnhout en de stadsregio en wordt het gesubsidieerd door Toerisme Provincie Antwerpen. “De kaviaar is een uniek streekproduct en verdient een unieke plaats in onze stadsregio”, besluit de Turnhoutse schepen van Lokale Economie Luc Hermans.