appelen roesAppelen Roes uit Oud-Turnhout opent vandaag zijn derde vestiging in Zoersel. De twee andere liggen in Oud-Turnhout zelf en in Herentals. Roes blijft ook in de derde vestiging trouw aan het concept: de verkoop van fruit uit de eigen boomgaard aangevuld met ander fruit, groenten en aardappelen van telers uit de regio.

“De regio Zoersel/Schilde heeft me altijd sterk geïnteresseerd”, zegt Gunter Roes, die het bedrijf runt met echtgenote Hilde. “Ik vind het een mooie streek maar er is geen fruitteelt. Als gevolg daarvan bestaat een aanbod als dat van ons er niet. Onze nieuwe winkel biedt een mooie kans om ons bedrijf te laten groeien.”

Eigen uitbating
De zaakvoerders kochten een leegstaand handelspand aan de Kapellelei in Zoersel, vlakbij de grens met Schilde, en verbouwden dat naar een attractieve en uitnodigende winkel. De uitbating gebeurt net zoals de andere vestigingen in eigen beheer en er werden twee verkoopsters in dienst genomen. Voorlopig zijn er geen plannen voor nog een bijkomende vestiging.

Appelen Roes heeft in Oud-Turnhout een boomgaard van 25 hectare. Twee jaar geleden werden 2 hectare aangeplant met kersen. In 2016 kan daarvan een eerste keer worden geoogst. “Kersen zijn als zomerfruit een mooie aanvulling tussen de appelen van het jaar voordien en de nieuwe oogst”, aldus nog Gunter Roes.

Ter gelegenheid van de opening in Zoersel wordt een wedstrijd georganiseerd waarbij klanten een jaar lang gratis appelen kunnen winnen.