Appartementencomplex op Molse Cash & Fresh-site

cashfreshHet Limburgse bouwbedrijf Dethier wil op de vroegere site van Cash & Fresh in het centrum van Mol een appartementencomplex bouwen. De bedoeling is om er drie blokken met telkens zeven appartementen op te richten. Het bedrijf stelde zijn plannen voor aan de buurtbewoners op vraag van het gemeentebestuur van Mol.

Voor de site lagen lange tijd andere plannen op tafel via een andere projectontwikkelaar, maar die kregen geen vergunning onder meer door een petitie vanuit de buurt. Waarna de gronden vorig jaar werden verkocht aan Dethier. “Ik ken de vorige plannen niet in detail, maar ik weet dat er commotie rond was”, zegt afgevaardigd-bestuurder Rob Dethier. “Daarom gingen we op voorhand aan tafel zitten met het gemeentebestuur om te informeren in welke plannen zij zich wel konden vinden.”

Openbaar onderzoek
Tegenover de vorige plannen is nu meer aandacht voor groen en de open ruimte. Het bestaande winkelcomplex wordt afgebroken en in de plaats komen drie woonvolumes met elk zeven appartementen, een grote parking, individuele bergingen en een fietsenstalling.

Momenteel loopt een openbaar onderzoek over de bouwplannen, tot 6 februari. Tussen het afleveren van de bouwvergunning en de eerste bewoners die kunnen verhuizen, liggen 20 maanden.