Apotheek Nauwelaerts gaat online

Je ken het je misschien nog moeilijk voorstellen, maar ook apotheken zoeken hun weg in de nieuwe multimediamogelijkheden. Zo heeft Apotheek Nauwelaerts uit de Heibergstraat in Itegem (Heist-op-den-Berg) een uitgebreide online apotheek opgestart. Bestellen én goede raad vragen kan bij de apotheek van de 29-jarige Pieter Nauwelaerts en de 28-jarige Ellen De Smet voortaan via de computer. “We merken dat alles tegenwoordig meer en meer online wordt verkocht”, vertelt het jonge koppel. “Dat is in onze branche niet anders. Het bespaart tijd en we slagen erin om de bestellingen een dag later te bezorgen, dus de patiënt moet niet nodeloos wachten op onze geneesmiddelen, gezondheids- en schoonheidsproducten. Door een prima samenwerking met de groothandel kunnen we online een aanbod van 22.000 producten aanbieden.”

Apotheek-online.be beperkt zich niet tot pakjes maken en opsturen. “We dragen farmaceutische zorg hoog in het vaandel en staan onze patiënten met raad en daad bij. Mensen kunnen via een module op onze website om raad vragen en zelfs via Facebook of Twitter kunnen ze met ons in gesprek gaan.”

De discretere contacten via de computer stellen soms ook mensen op hun gemak. “Niet iedereen durft alle vragen stellen in een volle apotheek. We merken dan ook dat de mensen die eerder gênante vragen net wél durven stellen van achter hun computerscherm.” Het zakencijfer via internet is voorlopig niet te vergelijken met dat van de apotheek. Het is de bedoeling dat beiden naast elkaar blijven bestaan.