APK Group neemt Rasenberg Kabels en Leidingen over

apk logoRasenberg Kabels en Leidingen uit Tilburg is eind augustus toegetreden tot de Belgische APK-Group, waar ook Wegenbouw Sterckx uit Geel toebehoort. Met dit vierde Zuid-Nederlandse bedrijf bouwt de Belgische groep gespecialiseerd in infrastructuurwerken haar geografische dekking in Nederland verder uit. “Rasenberg Kabels en Leidingen is een gespecialiseerd bedrijf dat past in de competenties die wij binnen de groep verder willen uitbouwen en versterken”, zegt Paul Kerkhofs, CEO van APK Group. “Hun kennis vormt een perfecte aanvulling. Het bedrijf behoudt haar eigen zelfstandige entiteit en vlakke organisatiestructuur daarmee de kracht van korte beslissingslijnen en een flexibele service te waarborgen.”

Het Tilburgse Rasenberg Kabels en Leidingen realiseert met drie hoofddisciplines (kabelwerken, leidingwerken en boringen) de aanleg van transportleidingen, distributienetten en nutsvoorzieningen. Met een team van 95 eigen medewerkers realiseert het bedrijf een omzet van 18 miljoen euro. “Door de toetreding tot de APK Group, komen we in een andere bedrijfscultuur terecht met collega’s die zich rond een zelfde expertise verzamelen”, verklaart Edward Habraken, bedrijfsdirecteur Rasenberg Kabels en Leidingen. “Alle medewerkers krijgen een opleiding om ook te worden ingezet in België. Het biedt hen een bijkomende werkzekerheid in economisch moeilijkere tijden.”

De Belgische APK Group is een groep van 19 businessunits in België en Nederland met complementaire dienstverlening in telecommunicatie, nutsvoorzieningen en in de weg- en waterbouw. De groep realiseert een jaaromzet van 92 miljoen euro met team van 650 eigen medewerkers. Voor de uitbouw van de groep kiest de directie voor de integratie van gespecialiseerde bedrijven met een bepaalde zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, die de groep extra impulsen geven. Eerder dit jaar sloten Infra & Wegenbouw Limburg B.V., Allround Pipeline Relining B.V. en COPRO INFRA B.V. zich aan bij de APK Group. Wegenbouw Sterckx nv uit Geel werd in 2011 overgenomen om de wegenbouwactiviteit in de APK Group te versterken.