anyway doorsAnyway Doors uit Massenhoven sleept een nieuwe onderscheiding in de wacht voor zijn pivoterende ‘room dividers’. In Canada nam het een AZ Award in ontvangst, uitgereikt door het internationale magazine Azure. Naast de juryprijs in de categorie Beste Architecturaal Product nam het Kempense bedrijf ook de publieksprijs mee naar huis.

De AZ Awards waren aan hun zesde jaargang toe. De organisatoren kregen 826 inzendingen uit 52 landen toegestuurd van designers, architecten, fabrikanten maar ook studenten. Daaruit werd een shortlist van 66 finalisten weerhouden, waarvan de internationale jury er uiteindelijk 18 bekroonde in verschillende categorieën.

Sinds de lancering eind 2014 viel Anyway Doors met de ‘room dividers’ al meermaals in de prijzen op internationale designwedstrijden. Vorig jaar won het bedrijf bijvoorbeeld een prestigieuze Reddot Award in de categorie productdesign.

Bijzonder aan de pivoterende ‘room divider’ is dat de taatsdeuren om een denkbeeldige as kunnen draaien zonder dat het scharniersysteem in de vloer moet worden ingebouwd. Dat maakt de deur geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het eerste prototype werd in 2013 voorgesteld op Batibouw.