Antwerpen laat coördinatie-bus bouwen bij Van Hool

coördinatie-bus AntwerpenBusbouwer Van Hool uit Koningshooikt heeft voor de stad Antwerpen een coördinatie-bus op maat gebouwd. “Deze coördinatie-bus is het ultieme bewijs van het maatwerk waar de 4 000 medewerkers in Koningshooikt borg voor staan”, vertelt een tevreden Filip Van Hool, CEO en lid van de Raad van Bestuur van Van Hool NV. “Het voertuig is ontworpen en gebouwd in nauw overleg met de Stad Antwerpen, wat maakt dat zowel op het vlak van optimale inrichting van de beschikbare ruimte, als op het vlak van de integratie van de meest verscheidene functionaliteiten een visitekaartje afgeleverd wordt.”

coördinatie-bus Antwerpen binnenDe coördinatie-bus, gebouwd op het nieuwste TX11-platform van Van Hool, is een unicum in zijn soort. Het voertuig is 10,5 meter lang, 3,47 meter hoog en 2,55 meter breed. De bus kan door vier hydraulische vijzels in alle omstandigheden waterpas worden gezet. Daarnaast beschikt de bus verder, naast de nodige signalisatie, over twee uitschuifbare luifels, waarmee het werkveld bij behoefte uitgebreid kan worden tot de onmiddellijke omgeving naast de bus. Binnenin het voertuig zijn er twee gescheiden en geklimatiseerde ruimtes met elk een specifiek doel. In de vergaderruimte bevinden zich 8 ruime zitplaatsen en een centrale werk- en vergadertafel met opvouwbaar blad. In de afzonderlijke communicatieruimte zijn alle faciliteiten voorzien opdat het voertuig autonoom de volledige dispatching van een incident kan verzorgen.

Het hoogtechnologisch uitgeruste CP-Ops-voertuig (commandopostoperaties) zal door de brandweer en andere veiligheidsdiensten worden ingezet om bij ernstige of grootschalige incidenten de coördinatie te verzorgen tussen de betrokken disciplines. De coördinatie-bus zal ook haar diensten bewijzen bij het verloop van massa-evenementen.

Van Hool werd als Belgisch onafhankelijke constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen in 1947 opgericht. Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Amerika. Van Hool telt wereldwijd ruim 4 000 medewerkers, waarvan het grootste deel in de productievestigingen in Koningshooikt en Bree.