Antilope Kartonnage heeft nominatie beet voor de Carton Award

antilope awardAntilope Kartonnage, een afdeling van de grafische groep Antilope in Lier, is genomineerd voor de ECMA Carton Award 2013 in de categorie Beauty & Cosmetics. Antilope Kartonnage wist de jury te imponeren met de verpakking voor het parfum ‘Femme fatale’ van het Belgische familiebedrijf Mylène Cosmetics.

“Mylène vroeg een upgrade van de huidige Femme fatale-verpakking” vertelt Linda Corremans, directeur Antilope Kartonnage. “De vraag kwam net op het ogenblik dat Antilope als wereldprimeur de digitale ril- en stansmachine Euclid van Highcon in gebruik nam. Die machine laat toe om zeer fijn uit te snijden, te slitten en te frezen, wat voor ontwerpers totaal nieuwe mogelijkheden opent.”

De Antilope Group, een grafische groep met internationale vertakkingen en een brede waaier van diensten en innovatieve processen in de wereld van de grafische en visuele communicatie (kartonnage, offset, digitale media). De kartonafdeling is gespecialiseerd in het ontwerpen, bedrukken en afwerken van karton voor een ruime markt.

In totaal zonden 49 kartonbedrijven uit 11 landen meer dan 100 kartonconcepten in voor de Carton Award 2013. Organisator European Carton Makers Association is reeds 50 jaar een officiële netwerkorganisatie voor kartonproducenten en hun leveranciers. Zij vertegenwoordigt 500 kartonproducenten in bijna heel Europa. De prijswinnaars van de Carton Award 2013 worden op 19 september bekendgemaakt tijdens het ECMA-congres in Dubrovnik.