Dit weekend opent Annick Gysemberg aan de Lindenlaan in Beerse een juwelierszaak. Daarmee keert ze terug naar een oude liefde. Haar ouders hadden aan de Bovenrij in Herentals een juwelierswinkel, die intussen door haar broer wordt verdergezet. “Het kriebelde om weer een eigen zaak te starten”, verklapt ze.

Als jongeling maar ook nadien tijdens vakanties van haar broer hielp ze in de ouderlijke juwelenwinkel. Door kinderen en haar huwelijk met een arts zette ze die activiteiten op hold. “De kinderen zijn of afgestudeerd, of zo goed als afgestudeerd en dan komt er weer meer tijd vrij. Het pand dat in Beerse vrijkwam, sprak me meteen aan. Dit was de ideale gelegenheid. En Beerse heeft potentieel voor een bijkomende juwelierszaak, daar ben ik van overtuigd.”

Annick Gysemberg Jewellery biedt een breed assortiment: zowel fantasiejuwelen, zilver en goud, een collectie voor kinderen en mannen, uurwerken, enz. “Ik wil heel toegankelijk zijn naar iedereen”, vat ze samen.

Klantvriendelijkheid
Volgens haar is er zeker een markt voor een zelfstandige juwelier. “Ik wil het verschil maken met klantvriendelijkheid. En nog belangrijker dan de verkoop is de naverkoop, de service die je de mensen achteraf geeft. Bijvoorbeeld wanneer er een batterijtje moet worden vervangen of een herstelling moet gebeuren. Mijn broer is trouwens horlogemaker en neemt die herstellingen voor zijn rekening.”

Voor de inrichting van het pand, dat voordien een hypotheekkantoor was, werd het volledige interieur vernieuwd. Er werd vrijdag nog met man en macht gewerkt om klaar te zijn voor het openingsweekend van 10 tot 12 november.