Animatiefiguurtje Dimitri krijgt weldra zijn luchtdoop

luchtballon dimitriHet vrolijke vogeltje Dimitri, bekend van de serie op Ketnet, kent binnenkort ook een leven als luchtballon. Yves Lannoy Ballooning uit Meerhout sloot een licentieovereenkomst met verschillende tv-producenten en exploiteert de luchtballon in alle exclusiviteit de komende vijf jaar.

De ballon komt begin deze week vanuit de fabriek in Tsjechië in Meerhout toe en zal dan een proefvlucht maken. Hij wordt vanaf zaterdag 24 januari aan het grote publiek voorgesteld in het Zwitserse Château d’Oex ter gelegenheid van een ballonfestival, in opdracht van de Zwitserse nationale tv RTS. “Het gaat om een prestigieus project omdat het een ballon is in een speciale vorm”, legt zaakvoerder Yves Lannoy uit. “De ballon heeft een draagvolume van 3000 m³ en werd volledig digitaal geprint om het animatiefilmfiguurtje Dimitri zo echt als mogelijk uit te beelden.” Er kunnen drie passagiers mee aan boord.

Europese productie
‘Dimitri’ is een animatieserie voor 3- tot 6-jarigen die werd opgenomen in Stop Motion, waarvoor Beast Animation uit Mechelen wereldwijd een sterke reputatie heeft opgebouwd binnen hun niche. Voor de tv-productie werkte een aantal Europese producenten en co-producenten samen: Beast Animation, VRT (Ketnet), Vivement Lundi en France Télévisions (Frankrijk), Nadasdy Film en RTS (Zwitsterland) en Mollywood (Mol, België).

“Wij zijn bijzonder trots op deze aanwinst binnen onze vloot. Ballonvaren is sinds twintig jaar mijn beroep en ik beschouw deze speciale-vormballon als de kroon op het werk”, aldus Yves Lannoy van Ballonnetjevaren.