An De Baets verlaat met haar bank- en verzekeringskantoor de Rozenberg in Mol. Op 1 februari verhuist ze met haar medewerkers naar de Markt in Balen, waar ze het kantoor Geerts & Lenaerts overnam. “Een nieuwe uitdaging en we worden sterker in de markt”, geeft ze als motivatie voor de position switch.

An De Baets runt aan de Rozenberg in Mol al 25 jaar een zelfstandig Crelan-bankfiliaal en een onafhankelijk verzekeringsagentschap. Sinds 1 december jl. is ze ook eigenaar van het Crelan-kantoor in Balen en op 1 februari verhuist ze van Mol naar Balen, waar de 2 kantoren worden samengevoegd. Ook de medewerkers verhuizen mee.

“Omdat schaalgrootte almaar belangrijker is geworden in de bank- en verzekeringswereld, heb ik besloten om het kantoor in Balen over te nemen toen de kans zich voordeed”, legt An De Baets uit. Beide kantoren hebben zowel bank- als verzekeringsactiviteiten. Voor Mol is dat ongeveer 50/50; in Balen zijn de verzekeringen op dit moment eerder beperkt. “We geloven dat op de nieuwe locatie in beide nog veel groei mogelijk is. De uitdaging bestaat er nu in om onze klanten van Mol mee naar Balen te krijgen en vooral om de klanten van Balen te leren kennen en hen te bewijzen dat we hun vertrouwen waard zijn.”

Persoonlijk contact
De bank- en verzekeringswereld staat onder invloed van de digitalisering voor grote uitdagingen. Niettemin oordeelt de onderneemster dat er ruimte blijft voor een zelfstandig bank- en verzekeringskantoor. “Onze grote troef is het persoonlijk contact. We zijn een zeer toegankelijk kantoor wat een absolute meerwaarde is, zeker voor mensen die in nood verkeren na een schadegeval.”