NMS uit Beerse, gespecialiseerd in medische en veiligheidsopleidingen, organiseert een groepsaankoop bij huisartsen van levensreddende AED-toestellen. Het bedrijf was er namelijk achter gekomen dat er in de regio Turnhout amper dokters zijn met zo’n toestel. In een volgende fase richt de onderneming zich naar bedrijven en sportclubs.

“We plaatsten zo’n toestel bij de huisartsenwachtpost in Turnhout”, doet zaakvoerder Sam Maeriën van NMS het verhaal. “Daarbij bleek dat slechts weinig dokters in hun eigen praktijk een defibrillator hebben. Het bracht ons op het idee om voor deze doelgroep een groepsaankoop te organiseren om zo een goedkopere prijs te kunnen aanbieden en het administratief eenvoudiger te maken.”

Het bedrijf schreef 100 artsen uit de regio Turnhout aan en die krijgen tot 15 maart de kans om in te tekenen op de groepsaankoop. “Een 7-tal heeft dat tot dusver gedaan en een 10-tal liet weten dat ze de precieze prijs willen afwachten om te beslissen mee in te stappen. Ik hoop te eindigen op een 15-tal, wat neerkomt op 15%, een mooi aantal.”

Andere regio’s
In principe na de paasvakantie gaat er een gelijkaardige groepsaankoop voor sportclubs en grotere bedrijven in de regio Turnhout. Nadien is het de bedoeling om groepsaankopen te organiseren voor de andere huisartsenwachtposten in de Kempen.

Sam Maeriën, die het bedrijf oprichtte vanuit zijn job als ambulancier, runt NMS in bijberoep, samen met zijn vader die zich ontfermt over de bedrijfskleding. Op termijn heeft hij de ambitie er zijn hoofdberoep van te maken.