Begin juli openden Cheeru Mampaey en haar echtgenoot Alexander Provoost hun koffie- en ontbijtzaak Texas Coffee in de Volkstraat in Antwerpen. Komend weekend gaan ze al van start met een 2de vestiging, bij interieurzaak Rodendijk 18 in Zoersel. “We werken al langer samen met Rodendijk en ze vroegen een 2de filiaal bij hen”, legt Cheeru Mampaey uit.

Texas Coffee kiest voor de Amerikaanse stijl. Je kan er de hele dag door Amerikaanse klassiekers bestellen zoals blueberry pancakes, pancakes met bacon, peanutbutter & jelly sandwiches, enz. Van bij de opening sloten de initiatiefnemers, die ook het tv-productiehuis Het Konijn runnen, een samenwerking met Rodendijk 18, dat elke 6 weken voor een totaal nieuw interieur in Antwerpen zorgt. “Die samenwerking loopt zo goed dat een vestiging in de meubelzaak niet kon achterblijven”, zegt Cheeru Mampaey.

Nog meer vestigingen
En daar blijft het niet bij. “We krijgen van overal voorstellen om een Texas Coffee te openen en ja, we hebben ambitie”, bekent het koppel. “Tegen eind volgend jaar willen we graag 4 of 5 vestigingen in België, op termijn zelfs in elke Belgische stad. En tegelijk kijken we naar Nederland.”

Texas Coffee onderscheidt zich met gedurfde creaties zoals freakshakes, milkshakes gedecoreerd met verrassende toppings. En verder de world’s strongest coffee, die wordt verkocht als Death Wish Coffee en een extreem hoog cafeïnegehalte heeft. “In Antwerpen opent de ene healthy bar na de andere. Wij willen hiervoor een tegengewicht vormen”, aldus nog Cheeru Mampaey.

De nieuwe vestiging in Zoersel is enkel tijdens het weekend open, te beginnen vanaf 7 oktober.