ADM Team Heavy WeightNu de fly-overwerken in Geel afgerond werden, krijgt ADM Team Heavy Weight meer ruimte ter beschikking en kan na acht jaar de infrastructuur rond het bedrijf afgewerkt worden. Zo wordt o.a. momenteel de parking aangelegd.

Het familiebedrijf, gespecialiseerd in uitzonderlijk en zwaar vervoer, investeerde in nieuw rollend materiaal. „We kochten nieuwe voertuigen waarmee we exceptionele goederen, maar vooral erg zware goederen, kunnen vervoeren.” Het zwaarste wat het bedrijf uit Geel al vervoerde, was een 800 ton zware warmtewisselaar van een constructiebedrijf, maar alles is mogelijk.

„Wij kunnen alles vervoeren. Dankzij onze ligging naast de fly-over en met een eigen ro-roterminal aan het Albertkanaal kan dat zelfs trimodaal. 25 procent van de goederen die wij transporteren gebeurt in combinatie met transport via binnenwateren. De rest vervoeren wij van A tot Z via de baan. Over de baan kunnen we langs de fly-over tot 360 ton vervoeren, via de brug over het Albertkanaal tot 240 ton. Daarbij beperkt onze dienstverlening zich niet alleen tot het laden en transporteren van de goederen. Wij brengen de goederen naar de eindklant en staan desgewenst in voor de eindmontage. We ontzorgen onze klanten ook op vlak van begeleiding en vergunningen die bij exceptioneel transport horen, maar dan in eigen beheer. Daarnaast kunnen onze klanten op onze site terecht voor tijdelijke opslag en goederenbehandeling.”

Naast nieuw rollend materieel kocht ADM Team Heavy Weight  ook een asweger voor vrachtwagens. Die stellen ze trouwens ter beschikking van derden. „We vinden het belangrijk om de aslasten beter onder controle te houden en om onze voertuigen niet te overladen”, zegt Hufkens.

ADM Team Heavy Weight stelt trouwens nog meer infrastructuur ter beschikking van derden. Haar kantoorruimte bijvoorbeeld. „Wij stellen 220 m2 ter beschikking. We zoeken partners waarmee we kunnen samenwerken en die ons dienstenpakket aanvullen: bedrijven die actief zijn in logistiek, engineering, verpakking of verkeersgebonden activiteiten hebben… Wij hebben kantoorruimte over, 80 m2 vergaderruimte en ook de rest van onze infrastructuur kan gebruikt worden.”