"Ambitie DMG-Security is bijzondere eigenschap"

David Deherdt-Koen Vanlommel 3Jong Voka Kempen organiseert op maandag 18 november bij Janssen Pharmaceutica in Beerse de 4de ‘Dag van de Groeier’. Ook dit jaar krijgt een jonge en groeiende Kempense onderneming er de ‘Willen Winnen Award’ uitgereikt. De award gaat naar een onderneming tussen de drie en de tien jaar oud die ambitie, durf en wendbaarheid aan de dag legt. Een onderneming ook met een uitgesproken visie op de toekomst die groei realiseert door in te zetten op innovatie, personeelsbeleid, internationaliseren, duurzaamheid en marketing. De eerste genomineerde voor deze award is DMG-Security uit Westerlo.

“De eerste genomineerde is DMG-Security uit Westerlo”, vertelt Schellekens. “Dit bedrijf is sinds 2004 vergund voor haast alle mogelijke vormen van bewaking en werkt enkel met gediplomeerde veiligheidsagenten. Er staan 100 FTE’s op de payroll, maar DMG-Security biedt ook regelmatig heel wat flexibele arbeidskrachten werk aan. Alle grote festivals zoals Tomorrowland, Pukkelpop, Rock Werchter, SunSet, Graspop worden door DMG-Security geserviced. Daarnaast is het bedrijf uit Westerlo marktleider in hotelsecurity. De onderneming bewaakt ook gebouwen en bedrijven in o.a. de chemiesector, de bouw en zelfs pretparken.”

DMG-Security is zeer ambitieus, wat in de Kempen toch wel een bijzondere eigenschap is. “We streven elk jaar naar een groei van 40 procent”, zegt Koen Vanlommel, financieel en administratief directeur. “Onze ambitie is om als enige Kempenaar te behoren tot de top vijf bewakingsbedrijven in België’”, vult zaakvoerder en oprichter David De Herdt aan. “Tien jaar geleden was het mijn droom om alle fuiven rond de klokkentoren van Westerlo te bewaken. Drie jaar geleden begonnen we met onze dienstverlening in de hotelsector en we zijn nu al marktleider. Dat had ik nooit durven dromen. Deze nominatie is in ieder geval een extra motivatie voor het hele team en het bewijs dat we hard timmeren aan de weg naar de top.”

De Dag van de Groeier is een dag voor jonge ondernemingen, groeiers en gazellen uit de regio. Voka en Jong Voka Kempen bieden met de ‘Dag van de Groeier’ starters en groeiers de inspiratie en de expertise aan van verschillende toonaangevende en inspirerende ondernemers. “Onder het motto ‘Young meets Experienced’ brengen we getuigenissen van ondernemers”, zegt Geert Schellekens, voorzitter Jong Voka Kempen. “Van een bedrijven met een indrukwekkend trackrecord in internationale samenwerking, zoals het verhaal van Paul Depuyt, COO en CFO van Ravago Group. Maar ook getuigenissen van een succesvolle KMO’s die de stap waagde buiten de traditionele grenzen.”