Zondag 26 november is het opnieuw de Dag van de Ambachten. Over heel het land zetten dan 700 ambachtslui de deuren van hun atelier open voor het grote publiek, ook in de Kempen.

De Dag van de Ambachten is een initiatief van de FOD Economie en wordt sinds 2006 georganiseerd. “De traditionele ambachten zoals aardewerk, hout-, steen- en ijzerbewerking en keramiek zijn natuurlijk vertegenwoordigd. Maar ook dit jaar doet een aantal innovatieve beroepen zijn intrede zoals een fabrikant van maatbrillen of van beeldjes op basis van 3D-printing”, zegt Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie. “Het evenement is dus bij elke editie vernieuwend, zowel qua diversiteit als originaliteit van de voorgestelde activiteiten.”

Minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s Denis Ducarme benadrukt dat dit de laatste editie is die openstaat voor alle ambachtslieden. Vanaf volgend jaar is de erkenning van de hoedanigheid van ambachtsman door de Commissie Ambachtslieden vereist. Meer dan 860 ambachtslieden over heel België werden al erkend.

Kempense deelnemers
Ook de Kempen is dit jaar goed vertegenwoordigd met volgende deelnemers: Stoffeerhuis (Geel), ’t Lemen Voeteke (Lichtaart), THEEmuze (Herentals), Bart Keutgens (Zoerle-Parwijs), Jenny Van Gimst (Turnhout), Mandenmakerij De Ratelaar (Geel), U-Well Praet Kristin (Turnhout), dRaaD by RD (Turnhout), Cosdep Benelux (Balen), Dirk Van Houtven (Heist-op-den-Berg), Braekmans (Vorselaar), Atelier Kri-Joe (Dessel), Lies Bulteel Keramiek (Noorderwijk), Atelier Keuppens (Retie), De Wanmolen (Lichtaart), Atelier Mathilde (Mol) en Dltec & Partners (Lille).

Alle info op www.dagvandeambachten.be.