Aluvin overgenomen door investeringsmaatschappij C4G

aluvinAluvin uit Herentals, producent van aluminium vormen voor de voedingsindustrie, is overgenomen door investeringsmaatschappij Care for Growth (C4G). Paul-Axel Fierens en Yves de Coster beslisten de fakkel van Aluvin door te geven om de Europese groeistrategie van Aluvin versneld verder te zetten. C4G zal Aluvin met extra kapitaal ondersteunen en het management waar nodig bijstaan met de verdere groei.

Aluvin werd opgericht in 1948 en startte destijds met de productie van aluminium capsules voor wijnflessen (‘alu’ en ‘vin’). Tegenwoordig bestaat het productengamma uit meer dan honderd referenties en is Aluvin uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende bedrijven in zijn sector en een one-stop-shop voor de klanten. In 2001 verhuisde het bedrijf van Berlaar naar de huidige locatie aan de Welvaartstraat in Herentals. Bij Aluvin werkt een 20-tal mensen. Wekelijks verwerkt het bedrijf meer dan 2 ton aluminium, goed voor een dagproductie van 450.000 stuks.

Leidende positie
“De overname door Care for Growth geeft Aluvin extra slagkracht om het ambitieuze groeiprogramma versneld te verwezenlijken”, zegt Paul-Axel Fierens, aftredend aandeelhouder en ex-CEO van Aluvin. “Onze investering in Aluvin past in onze strategie om te investeren in groeiende, kwaliteitsvolle ondernemingen die de ambitie hebben om een leidende positie in hun sector te verwerven”, aldus Koen De Bie, partner in Care for Growth en general manager bij Aluvin.

C4G is een onafhankelijke Belgische investeringsgroep met als doel een portefeuille uit te bouwen van groeibedrijven in de Benelux. Het team bestaat uit enkele ondernemende aandeelhouders waaronder Koen De Bie (ex-DRU International), Maarten Bynens (gedelegeerd bestuurder Seculux, zaakvoerder Entrya) en Hugo Bellemans.