Aluservice uit Dessel, producent van aluminium maatwerk voor de bouwsector, heeft Cova Window Pro uit Tienen overgenomen. De vestiging blijft behouden maar de naam verandert in Alu Brabant. “We willen van daaruit meer en makkelijker actief zijn in Vlaams-Brabant en Brussel”, zegt zaakvoerder Kris Wynen.

“Cova Window Pro was een klant die bij ons plaatmateriaal kocht. We zaten samen om intenser samen te werken en uit die gesprekken is gebleken dat een overname een betere keuze was”, doet Kris Wynen het verhaal.

“Voor ons is de locatie een belangrijke plus. Nu vertrekken onze monteurs vanuit Dessel naar werven in en rond Brussel. Omwille van de files zijn die al voor 5 uur weg. Dat is een gemiddelde werkdag van 12 uur om feitelijk 8 uur te werken. Dat weegt zwaar voor de mensen. We gaan nu kijken om ploegen vanuit Tienen te laten vertrekken.”

De 5 medewerkers van Cova Window Pro worden mee overgenomen. Dat brengt het totale aantal werknemers bij Aluservice op 35.

Alu Sud
In Wallonië is het Kempense bedrijf actief onder de naam Alu Sud en wordt er samen gewerkt met een externe partner in Namen, met een filiaal in Marche-en-Famenne. “In de toekomst willen we nog meer partners zoeken”, kondigt Kris Wynen aan.