Aluservice heeft het naastgelegen bedrijfsterrein aan Zandbergen in Dessel gekocht. De onderneming is de jongste jaren sterk gegroeid en was op zoek naar bijkomende stockagemogelijkheden. “De vorige huurder was verhuisd en het terrein kwam te koop. Die kans hebben we gegrepen”, zegt zaakvoerder Kris Wynen.

De kavel grenst aan het eigen terrein en is 4.000 m2 groot waarop een hal van zo’n 350 m2 staat. “Het pand is gebouwd door Karel Broeckx, die er een bedrijf in voedingswaren runde”, doet Kris Wynen het verhaal. “5 jaar geleden verkocht hij zijn zaak en werd de loods gehuurd door een bedrijf dat zich specialiseerde in de inrichting van stallen. Zij zijn onlangs verhuisd naar Arendonk en dat bood ons de mogelijkheid om het terrein inclusief de hal en een woning te kopen.”

Nicheproduct
Aluservice had achteraan al een verhard gedeelte van 1.000 m2 in gebruik dat dienst deed als parking. De bijgekochte grond zal worden gebruikt om afgewerkte producten te stockeren vooraleer ze naar de werf vertrekken. Momenteel wordt de hal gemoderniseerd en opnieuw ingericht. De woning wordt verhuurd aan iemand van de eigen werknemers.

Aluservice produceert aluminium maatwerk voor de bouwsector. “Een nicheproduct”, weet de zaakvoerder. “Onze klanten zijn grote bouwbedrijven en dakdekkers. We werken over heel België en vooral veel in Brussel. Gemiddeld rijden onze mensen vanuit Dessel 100 km tot aan hun werf.” Voor het bedrijf werkt een 30-tal mensen.