De producent van aluminium profielen voor ramen en deuren Alucotec en glasbedrijf Glaswerken Vanheertum, die beiden deel uitmaken van de Turnhoutse Groep Versmissen, halen de banden nauwer aan. Ze brengen 2 nieuwe producten op de markt waarvoor ze beide hun specifieke knowhow inbrengen.

“Artline is een schuifraamsysteem met een minimalistisch design, waarbij het profiel bijna niet zichtbaar is”, vertelt Steven Wagemans, bedrijfsleider van Glaswerken Vanheertum. “Het product staat voor eenvoud, een elegant uitzicht en optimale lichtinval. Waar schuiframen normaal voor 85 à 90% uit glas bestaan, is dit bij de Artline-collectie bijna 100%.” Als Artline-licentiehouder is Alucotec momenteel het enige bedrijf in de Kempen dat het schuifsysteem mag fabriceren en plaatsen. Met Artline wil het bedrijf zich voornamelijk richten tot een hoger segment aan particulieren in de ruime Kempense regio.

Brandwerend
“Het andere nieuwe product is dan weer meer gericht op bedrijven”, gaat Peter Van de Water van Alucotec verder. “Op heel wat plaatsen is brandwerend schrijnwerk en glas ondertussen verplicht. Daarom bieden we voortaan samen met Glaswerken Vanheertum brandwerende aluminium ramen en deuren aan die een half uur tot een uur brandwerend zijn. In de meeste gevallen gaat het om scheidingswanden tussen kantoor en magazijn.”

Met de recente uitbreiding van het gamma wil Alucotec zich onderscheiden van de concullega’s. “Bij Alucotec verwerkten we al heel wat Sapa-profielen. Door ons voortaan ook te focussen op meer specifieke artikelen die extra vakmanschap vragen, willen we de concurrentie in het klassieke schrijnwerk wat meer achter ons laten.”