Alu-Coating komt met nieuwigheid: klikbare aluminium gevelbekleding

alu-coatingAlu-Coating uit Brecht, actief in industriële aluminium bewerkingen, trekt naar de markt met een aluminium gevelbekleding waarbij de profielen makkelijk in te klikken zijn. “Het product is voorgesteld op een beurs en bij architecten en de reacties zijn zeer goed”, zegt Bart Stoffelen van Alu-Coating. Het concept kreeg de naam ‘mato’.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het frezen, lassen, knippen, plooien en poedercoaten van aluminium. “Aluminium gevelbekleding is niet nieuw, het kliksysteem is dat wel”, benadrukt Bart Stoffelen. “Bij mijn weten bestaat het nog nergens.”

De mato-bekleding bestaat uit een aluminium wand die als achterkant dient, en afwerkprofielen die er onzichtbaar op geklikt worden. Mato biedt 3 verschillende profielen aan die zowel horizontaal als verticaal te gebruiken zijn. Begin juli volgt een 4e type. De afstand tussen de profielen is variabel. De achterkant en profielen poedercoat Alu-Coating in een RAL-kleur naar keuze.

Verschil maken
“Hiermee maken we het verschil ten opzichte van standaard gevelbekledingen zoals een stenen muur of glasvezel”, vertelt Stoffelen. “Beschadigde profielen vervangen we moeiteloos zonder de hele gevel te moeten verwijderen en de ontwerper kan spelen met een enorm arsenaal aan kleuren.”

Alu-Coating stelde de nieuwigheid voor op de vakbeurs Polyclose in Gent en kreeg er naar eigen zeggen zeer goede reacties op. “In een eerste fase viseren we de Belgische en de Nederlandse markt”, aldus nog Bart Stoffelen. Het bedrijf stelt een 30-tal mensen tewerk.