Magazijninrichter Almasy uit Hoogstraten heeft deze maand het referentiebewijs Inclusieve Ondernemer van het Sterpunt Inclusief Ondernemen ontvangen. Dat is een erkenning voor bedrijven die zich inzetten om werkplekleerkansen te creëren voor mensen die moeilijker hun weg vinden naar een duurzame job.

“Hoewel het jobaanbod in Vlaanderen stijgt, daalt de werkloosheid bij de kansengroepen niet”, zeggen zaakvoerders Charlotte Pollet en Johan Ophoff. “Deze kwetsbare werklozen hebben ondersteuning nodig, liefst op de werkplek.  Inclusiviteit is dan ook hard nodig in de toekomst. Knelpuntberoepen blijken namelijk bijzonder hardnekkig, de vergrijzing raast in ijltempo door het arbeidsveld.”

Iedereen moet kans krijgen
Werkplekleren en aandacht voor diversiteit op de werkvloer krijgen al vele jaren de nodige aandacht binnen Almasy. “We zijn ervan overtuigd dat iedereen, met zijn specifieke talenten en de juiste attitude, de kans moet krijgen om zich te bewijzen. Dit met de nodige ondersteuning en met openheid van alle betrokken partijen zoals collega’s en klanten”, aldus nog de zaakvoerder.

Almasy specialiseert zich in de productie en montage van archief- en magazijnrekken. De onderneming realiseerde vorig jaar een omzet van 7,3 miljoen euro en stelt een 30-tal mensen tewerk. Het bedrijf heeft klanten in de hele Benelux.