Almasy maakt plaats voor heel veel schoenen ….

Almasy rekken voor OmodaVorig jaar werden bij Omoda, de grootste on-line retailer voor bekende schoenenmerken in de Benelux, de plannen voor een nieuw distributiecentrum concreet. De Zeeuwse broers Willem en Lourus Verton, de oprichters, stelden vast dat het oude pand te klein was geworden. De Omoda-organisatie was immers in een 10-tal jaar tijd uitgegroeid van regionale winkelketen, naar on-line retailer op Beneluxniveau. De verspreiding van de voorraad op 7 verschillende locaties moest eenvoudiger. Op korte tijd werden de plannen ontvouwd voor een compleet nieuw pand voor administratie en logistiek van 9500 m2 te Zierikzee. Het gebouw en de inrichting moest zoveel mogelijk opties in gewenste groei soepel opvangen binnen een 3-5 jaars horizon.

De uitdaging was het vinden van een efficiënte, flexibele en economisch voordelige oplossing voor de verwerking van de ruim 2000 pro- ducten per uur en dit 6 dagen per week. Als trouwe partner voor de magazijninrichting sinds 2008 was Almasy uit Hoogstraten uitstekend geplaatst om mee te zoeken naar de beste oplossing voor de specifieke opslag- en distributieactiviteiten. Aanvankelijk werd geopteerd voor entresol- vloeren en recuperatie van de bestaande magazijnrekken. Maar het werd al snel duidelijk dat een legbordstellingen in combinatie met een man-up orderpickingtruck tot 10 meter hoogte meer beantwoordt aan de behoefte aan efficiëntie. Het zorgt voor grote tijdswinst in het pickingproces en maakt het mogelijk om de servicegraad voor de klant en de eigen Omodawinkels te verhogen.

Van advies, offertes, technische opmetingen tot transport, bouwteamvergaderingen en montage door onze ervaren monteurs … Almasy werd erbij betrokken. Het hele project werd naar tevredenheid van de klant en binnen de afgesproken termijn gerealiseerd.

Binnen het Almasystem programma werd met de types 456 en UNI de ideale legbordstelling gevonden voor de noden van de klant. Dit dankzij het uitgebreide gamma, de beschikbare hoogtemaat van 10 meter, de grote overspanningen en de mogelijkheid om de bestaande legvlakken uit de oude magazijnlocaties maximaal te hergebruiken.