Almasy installeert kilometers rekken

almasyDe bouw van archief- en magazijnrekken is een heel eigen sector. Almasy uit Hoogstraten heeft zich in al die jaren sterk gepositioneerd als innovatief bedrijf met vandaag zo’n 30 werknemers. “Onze grote kracht is de toegevoegde waarde die wij onze klanten kunnen leveren”, zegt Denise De Vlieger. “Oa. op het vlak van veiligheid. Wij zorgen ervoor dat onze rekken al die jaren stabiel blijven.”

Denise De Vlieger en haar echtgenoot Frederik Pollet hebben Almasy zo’n 20 jaar geleden overgenomen. Ze hebben de onderneming verder uitgebouwd en realiseren vandaag een omzet van liefst 6,7 miljoen euro (2012). “Ook wij onderkennen vandaag effectief de gevolgen van de crisis,” zegt Denise De Vlieger “maar onze mensen slagen er dan toch maar telkens weer in om innovatief vooruit te denken en onze marktposities te versterken. Het is niet altijd makkelijk maar we gaan ervoor.”

Almasy staat (historisch) voor Algemene Magazijnsystemen. Het bedrijf levert rekken, monteert die ook zelf en zorgt voor service. Ook kasten en lockers staan in het brede aanbod aan magazijnmateriaal. Vooral de korte levertijden zijn concurrentieel een sterk gegeven. “Wij hebben hier in huis grote stocks aangelegd zodat we de klanten snel kunnen bedienen.”

In een eigen atelier worden nog houten rekken geproduceerd. Almasy koopt zijn metalen rekken doorgaans zelf aan maar houten rekken die bv. gebruikt worden voor winkelinrichtingen en magazijnen van winkels worden nog in Hoogstraten zelf gemaakt.

Of de elektronische opslag van bedrijfsdata op termijn geen poot weg zaagt onder het bedrijf? “Je zou verbaasd zijn moest je zien hoeveel papier bedrijven de facto nog opslaan als archief. De elektronica maakt effectief vooruitgang in de archivering maar omdat wij vooral voor KMO’s werken is dit niet onmiddellijk een hypotheek op de toekomst. KMO’s houden hun data bij voorkeur nog zelf bij. In die markt zit ongetwijfeld zelfs nog groei.”

Innovatief vooruit denken houdt ook in dat Almasy graag samenwerking met grote bouwondernemingen die de installatie van magazijnrekken bij voorkeur overlaten aan specialisten. “Dit is hoe dan ook een projectenmarkt waar wij kort op de bal proberen te spelen. Eenmaal de rekken geïnstalleerd zijn zien we die klanten doorgaans enkele tijd niet meer. Tot ze allicht uitbreiden. Maar ondertussen moeten wij wel uitkijken naar andere contracten.” Almasy werkt overigens voor de hele Benelux.