Almasy innoveert met efficiënte bandenrekken

bandenrek AlmasySteeds meer autobestuurders kiezen voor een veilige bandenwissel tussen de seizoenen. Garage- en transportbedrijven worden geconfronteerd met de opslag van steeds groter wordende aantallen zomer-/winterbanden. Sinds kort heeft Almasy, Algemene Magazijn Systemen, uit Hoogstraten een dynamisch bandenrek ontwikkelt. “Het zorgt voor een capaciteitsvoordeel tot 30 procent en optimale benutting van de beschikbare hoogte”, zegt marketingverantwoordelijke Guy Mahieu. “Het nieuwe rek, waarbij de banden horizontaal worden gestapeld, beantwoordt aan verschillende criteria: ruimtewinst, eenvoudige handling en tijdswinst.”

De klassieke opslag van banden gebeurt verticaal. Dat is een oplossing, die Almasy al vele jaren aanbiedt: prijsgunstig, maar met klein risico op beschadiging van de banden wanneer ze niet om de twee maanden een kwartslag worden gedraaid. Wat dus wel een enorme karwei wordt met die extra banden.

“De horizonale opslag op rollenbanen zorgt nu voor ergonomische en tijdbesparende voordelen voor diegene die de handling doet”, aldus Mahieu. “De banden (met of zonder velgen) rollen eenvoudig naar voor of naar achter. Beschadiging  wordt vermeden door de opslag op de onvervormbare zijkant van de banden.”

Almasy is een innovatief bedrijf, gespecialiseerd in de bouw van archief- en magazijnrekken. Denise De Vlieger en haar echtgenoot Frederik Pollet hebben Almasy zo’n 20 jaar geleden overgenomen. Vandaag realiseren ze een omzet van liefst 6,7 miljoen euro (2012) en bieden ze werk aan 30 mensen. Het bedrijf werkt voor klanten in de hele Benelux.

Verwant en interessant: