Alle schijnwerpers gericht op design van Kempense makelij

Möbel ResourceLabDe nieuwe productlijn van ResourceLab, Möbel, geniet heel wat aandacht. De gloednieuwe collectie, ontworpen door grote namen uit de designwereld en in Turnhout door de sociale economie gemaakt van houtresten van oude meubelen, wordt momenteel in primeur tentoongesteld bij Design Vlaanderen Gallery in Brussel. Ook heel wat magazines besteden aandacht aan de designmeubels van Kempense makelij die sociale economie en design verbinden.

 

ResourceLab werkte eerder al samen met architect Pieter Boons. Hij raadde hen aan om grote design namen aan te trekken om nieuwe markten aan te boren. De productlijn MÖBEL wordt dan ook gecureerd door Pieter Boons die enkele bekende ontwerpers zoals Makking & Bey, Maarten De Ceulaer, Kaspar Hamacher en het design collectief JIJ’S (architecten Vinck, De Vylder en Taillieu in samenwerking met Serge Vandenhove) uitnodigde om meubels te ontwerpen met gerecycleerd hout als basismateriaal. De meubels zijn “Handmade in Belgium”  en worden vervaardigd in het houtatelier van vzw WEB in Turnhout. Op die manier combineert ResourceLab met Möbel bekende ontwerpers, sociale economie en recyclage van afvalmaterialen.

ResourceLab maakt gebruik van onverkoopbare meubels uit de Kringloopwinkels en gebruikt het hout als basismateriaal voor nieuwe creaties.

Als u vrijdag naar het Feest van de Innovatie trekt, kan u daar meubels van ResourceLab bewonderen. De tentoonstelling van de Möbel-collectie loopt nog tot 31 oktober bij Design Vlaanderen Gallery in Brussel (Kanselariijstraat). Binnenkort zijn de producten ook online te koop via www.resourcelab.be/mobel.